وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

خواص ترب و تربچه در طب سنتی

0

خواص ترب و تربچه در طب سنتی

كليات گياه شناسي

ترب گياهي است يكساله كه ارتفاع ساقه آن تا يك متر مي رسد . برگهاي آن پهن ، ناصاف ، كرك دردو با بريدگيهاي نامنظم مي باشد . گلهاي آن برنگ سفيد ، زرد روشن ، آبي روشن و بنفش است كه درانتهاي شاخه ظاهر مي شود .

بطور كلي دو نوع ترب وجود دارد :

1- ترب سياه كه معمولا در پائيز برداشت مي شود .

2-تربچه كه به رنگهاي مختلف قرمز و وصورتي و بصورت هاي دراز و گرد وجود دارد .
تركيبات شيميايي:طعم تند ترب مربوط به ماده اي است بنام سنوول Senovol و رنگ قرمز بنفش آن در اثر وجود ماده اي بنام كلرايد Malvin Chloride است .

در صد گرم ترب خام مواد زير موجود است :

آب                                90 گرم

پروتئين                           1 گرم

چربي                           0/1 گرم

مواد نشاسته اي            3/5 گرم

كلسيم                        30 ميلي گرم

فسفر                          30 ميلي گرم

پتاسيم                      330 ميلي گرم

آهن                          1 ميلي گرم

سديم                      18 ميلي گرم

ويتامين آ                  10 واحد

ويتامين ب 1            0/03 ميلي گرم

ويتامين ب 2            0/03 ميلي گرم

ويتامين ب 3           0/03 ميلي گرم

ويتامين ث             25 ميلي گرم
خواص داروئي:ترب از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است و از زمانهاي بسيار قديم براي درمان بسياري از بيماريها بكار مي رفته است .

1)ترب براي دفع سنگهاي صفراوي مفيد است .

2)ترب در بعضي از اشخاص توليد گاز و آروغ مي كند و تخم آن گاز و نفخ را از بين مي برد .

3)ترب براي درمان قنرس و رماتيسم مفيد است .

4)برگ ترب اگر با غذا خورده شود به هضم غذا كمك مي كند .

5)آب برگ ترب براي تقويت چشم مفيد است .

6)ترب براي درمان يرقان مفيد است .

7)تخم ترب درد را تسكين مي دهد .

8)در صورت مسموميت غذايي مقدري تخم ترب را همراه با سكنجبين به بيمار بدهيد باعث استفراغ مي شود و معده را پاك مي كند .

9)براي مداواي زخم هاي بدن از  ترب  و عسل ضماد تهيه كرده و روي زخم بگذاريد .

10) دم كرده ترب ادرار آور است و براي درمان حبس البول بكار مي رود .

11)تخم ترب ادرار آور و قاعده آور است .

12)اگر دست يا پاي شما سرما زده است ترب را در آّب بجوشانيد و بگذاريد تا كمي سرد شود بطئريكه دست را نسوزاند سپس عضو سرما زده را چند بار در روز در اين جوشانده قرار دهيد .

13)دم كرده ريشه ترب تقويت كننده بدن است .

14)براي دفع سنگ كيسه صفرا و سرفه هاي تشنج آور از ترب بصورت زير استفاده كنيد :

در يك ترب بزرگ حفره ي ايجاد كرده و همچنين در ته آنهم سوراخ ريزي بوجود آوريد بطوريكه آّب قطره قطره از آن خارج شود . سپس مقداير شكر در حفره ريخته و آنرا با آب پر كنيد و ترب را در دهانه شيشه يا استكاني قرار دهيد كه آب آن قطره قطره از سوراخ ريز ته ترب خارج شده و در داخل شيشه يا استكان پر شود . اين آب را چند بار در روز بنوشيد .

15)خوردن تخم ترب ترشح شير را زياد مي كند .

16)ودرن ترب رنگ چهره را باز مي كند.

17)جوشانده ترب براي درمان اسهال خوني مفيد است .

18)تخم ترب اشتهاآور است.

19)براي از بين بردن تب تخم ترب را دم كرده و به بيمار بدهيد .

20) تخم ترب بصورت ضماد براي ورم پستان در مادران شيدره استفاده مي شود .
طرز استفاده:به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد
مضرات :اسراف در خوردن ترب موجب دل پيچه شده و براي دندان و گلو مضر است .

 

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

آدرس ایمیل شما به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.