حکم خون لثه و دندان

حکم خون لثه و دندان
جکم خون آمدن در حال روزه به صورت جداگانه منتشر شده است از اینجا کلیک کنید و بخوانید.
حکم خون لثه و دندان
[خونی که از لای دندانها میآید]
مسأله 100 خونی که از لای دندانها میآید، اگر به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین برود، (1) پاک است (2) و فرو بردن آب دهان در این صورت اشکال ندارد (3).
(1) (خوئی، تبریزی، سیستانی:) اجتناب از آب دهان لازم نیست. [پایان مسأله]
(2) (بهجت:) بقیه مسأله ذکر نشده.
(3) (گلپایگانی، صافی:) پاک است ولی بهتر آن است که آن را فرو نبرند.
(زنجانی:) پاک است ولی احتیاط آن است که آن را فرو نبرند.
(مکارم:) مسأله خونی که از لثه یا جای دیگر دهان بیرون میآید هر گاه در آب دهان حل ّ شود و از بین برود پاک است و فرو بردن آب دهان نیز در این صورت جایز است ولی عمداً این کار را نکند.
(نوری:) مسأله خونی که از لای دندانها میآید نجس و خوردن آن حرام است؛ ولی اگر به واسطه مخلوط شدن با آب دهان از بین برود پاک است؛ ولی فرو بردن آب دهان در این صورت اشکال دارد.
- توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.

خونی که از لثه بیرون میآید تا آن را فرو نبرده است روزه باطل نمیشود و چنانچه در آب دهان مستهلک شود (و از بین برود) محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و مبطل روزه نخواهد بود، و همچنین در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فرو بردن آن اشکال ندارد و به صحت روزه ضرر نخواهد زد.
توجه:
به صرف بیرون آمدن خون از دهان، روزه باطل نمیشود، ولی واجب است از رسیدن آن به حلق جلوگیری کند. رساله آموزشی.
س: خونى که پس از کشيدن دندان در محل آن باقى مىماند و روى دستمال اثر مىگذارد ولى آب دهان را رنگين نمىکند چه حکمى دارد؟ آيا غذا خوردن در اين صورت اشکال دارد؟ يا ظرفى که با آن غذا مىخوريم نجس مىشود؟
ج) در فرض سؤال غذا خوردن اشكال ندارد و ظرف غذا هم مادامى كه به خون آلوده نشده است، پاک است.
س: اگر دهان انسان به واسطه خون داخل دهان و يا خارج از آن و يا حتى هر گونه نجس ديگر مثل شراب نجس شود ولى نجاسات مذکور با آب دهان مخلوط شود و از بين برود آيا آب دهان محکوم به طهارت است يا خير؟ و حکم فرو بردن آن چيست؟
ج) محکوم به طهارت است و فرو بردن آن مانع ندارد.
س1: بعد از كشيدن دندان اگر از آن محل خون جارى نباشد ولى اثر خون آن دستمال را آغشته کند، حال حكم غذا و آب دهانى كه از فضاى دهان خارج مىشود، چيست؟ با اين توضيح كه غذا و آب دهان خارج شده خونى نباشد و ضمناً اگر برخى از دندانهاى اين شخص ترميم شده يا قاب گرفته شده باشد، حكم چيست؟ س2: اگر داخل بينى شخص خون منجمد شده باشد حكم ترشحات داخل بينى كه با اين خون منجمد شده ملاقات داشته و از بينى خارج مىشود چيست؟
ج1و2) به طور كلى ملاقات در باطن موجب تنجس نمىشود، بنابراين غذا، آب دهان و ترشحات بينى كه خارج مىشود در صورتى كه آغشته به خون نباشد، پاك است.
س: آيا آب کشيدن داخل دهان بعد از خونريزى کم لثه و پس از پر کردن دندان لازم است؟
ج) لازم نيست. استفتائات جديد مقام معظم رهبري.
س 765: از لثه شخص روزه داری خون زیادی خارج میشود، آیا روزه اش باطل میشود؟ آیا برای او ریختن آب با ظرف بر سرش جایز است؟
ج: با خروج خون از لثه تا آن را فرو نبرده است، روزه باطل نمى شود. همچنين ريختن آب بر روى سر توسط ظرف و مانند آن به صحّت روزه ضرر نمى رساند.
س 759: آیا اگر از دهان شخص روزه دار خون بیاید، روزه اش باطل میشود؟
ج: روزه به سبب آن باطل نمىشود، ولى واجب است که از رسيدن خون به حلق جلوگيرى کند.
اجوبه الاستفتائات.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای

مسأله ۱۱۳. اگر خونی كه از لای دندانها میآید، به علّت مخلوط شدن با آب دهان از بین برود، پرهیز از آب دهان لازم نیست. رساله توضيح المسائل جامع آيت الله سيستاني.
پرسش: در ماه رمضان پس از یک روز روزه گرفتن خون ریزی لثه به وجود آمد حکم آن چیست و آیا کفاره دارد و مقدار آن چقدر است ؟
پاسخ: اگر خون در حال خواب و مانند آن بی اختیار داخل در حلق او می شود و نمی تواند جلوی آن را بگیرد اشکال ندارد و اگر جلوگیری از آن برای او حرج شدید دارد روزه اش باطل می شود ولی گناه نکرده و بعداً قضا می کند اگر تا سال دیگر خوب شود و الا برای هر روز ۷۵۰ گرم گندم به فقیر بدهد و اگر می تواند بدون حرج از آن جلوگیری کند ولی به علت جهل به مسأله این کار را نکند روزه اش باطل است ولی گناه ندارد مگر جاهل مقصر ملتفت باشد که احوط اداء کفاره است .
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی سیستانی.

سؤال 30 ـ بیمارانى که داراى ناراحتى لثه مى باشند، به هنگام غذا خوردن مقدارى خون از لثه آنها خارج و با غذا مخلوط مى گردد، خوردن غذاى فوق براى آنها چه حکمى دارد؟
جواب: اگر خون قطع نمى شود و جنبه ضرورت دارد جایز است; امّا احتیاط واجب آن است که اگر ممکن است درمان کنند.
سؤال 31 ـ آیا با خوردن چیز نجس (مثل خون)، یا متنجّس (مانند غذاى نجس) به مجرّد بلعیدن دهان پاک مى گردد؟ در صورت وجود دندان مصنوعى، براى پاک شدن دهان چه باید کرد؟
جواب: به مجرّدِ بلعیدنِ غذاىِ نجس دهان پاک مى شود; ولى پاک شدن دندان هاى مصنوعى و مانند آن، خالى از اشکال نیست و احتیاط آن است که آب بکشد.
سؤال 32 ـ اگر در دهان، دندان مصنوعى متحرّک (پارسیل یا کامل) باشد، در صورت نجس شدن آیا باید حتماً از دهان خارج و پاک گردد؟ طریقه پاک شدن با آب قلیل چگونه است؟
جواب: با گرداندن یک مرتبه آب قلیل در دهان و بیرون ریختن، پاک مى شود. استفتائات ج2.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی.
- قبله هنگام تخلی و جهت قبله دستشویی
- روش صحیح طهارت در دستشویی
- استبرا
- آداب دستشویی رفتن در اسلام(محرمات، مکروهات و مستحبات تخلی)
- اگر سنگ توالت روبه قبله باشد وظيفه چيست
- رعايت قبله در دستشويي قطار و هواپيما
- پوشاندن سر هنگام دستشویی
- حكم شرعي ايستاده ادرار كردن
- نگاه به عورت
- وضو گرفتن در دستشويي
كليد: ورم لثه و خونريزي التهاب لثه بر اثر بيماري لثه …جراحي لثه حکم خون لثه و دندان حکم خون لثه و دندان حکم خون لثه و دندان حکم خون لثه و دندان حکم خون لثه و دندان حکم خون لثه و دندان حکم خون لثه و دندان
سلام
استهلاک خون در اب دهان دقیقا یعنی چه؟
ایا رنگ اب دهان تغییر میکند
سلام علیکم
نباید رنگ آب دهان شبیه رنگ خون شود.
وفقکم الله لکل الخیر
سلام اگه دهنمون خون بیاد و هنوز غذا لای دندان ها و یا معمولا کمی کثیفی برروی دندان ها بوده باشه و بهش برخورد کنه بعد قطع خون ریزی باید دهن رو با اب کر بشوریم ؟
اقای خامنه ای
سلام علیکم
اگر اثری از خون نیست، نیازی به تطهیر با آب نیست.
وفقکم الله لکل الخیر
سلام من وقتی استرس میگیرم پوست لبم رو ناخود اگاه میکنم و باعث میشه خونی بشه و چون حواسم نیست این خون رو میخورم حالا حکمش چیه؟
سلام علیکم
بدیهی است خوردن آن ازخبائث است و نباید این کار را بکنید.
اگر از اختیار شما خارج است زمانی که متوجه می شوید کنترل کنید و ادامه ندهید. با یک مشاور هم صحبت کنید تکنیک های کنترل اضطراب را یاد بگیرید و مدیریت بکنید.
وفقکم الله لکل الخیر
سلام اکثر جوابها فرض بر قلت خون و هستهلاک در بزاق هست در صورت کثرت خون و عدم استهلاک در بزاق بصورتی که در هم رنگش هست هم طعمش چه باید کرد؟ خوردنش چه حکمی داره چون معمولا پزشکا میگن نباید آب دهن بیرون ریخت حتی تو راهنمایی بعد از جراحی هم تاکید میشه ، غذا خوردن چه حکمی داره، چطور باید نماز خوند؟
سلام علیکم
اگر خون بیش از استهلاک در بزاق شود، باید بیرون ریخته شود. خوردن خون جایز نیست و حرام است.
وفقکم الله لکل الخیر
سلام من از گلوم خون تقریبا زیادی آمده بود دهانم رو زیر آب کر آب کشیدم به محض بالا آوردن سرم از زیر شیر آب دوباره داخل دهانم احساس خون زیادی کردم همان لحطه هم لبهایم ودور لبهایم خیس بودو چک چک میکرد وروی لباس هایم میریخت حالا آب دهانم که نجس بود و با لب هایم برخورد میکرد ایا اون آبهایی که چیک چیک میکرد نجسه مرجع تقلید آقای مکارم
سلام علیکم
همینکه عین نجاست از داخل دهان از بین برود یا بیرون بریزید، دهان پاک است و نیاز به شستن هم نیست.
وفقکم الله لکل الخیر
سلام.برای کشیدن دندان اگر خونریزی زیاد باشد و دکتر توصیه به عدم شست و شو و خارج کردن اب دهان از دهان کرده باشه حکم غذایی که میخوریم چیه؟
سلام علیکم
سلام علیکم
باید هنگام سوال نام مرجع را مشخص نمایید، توصیه می کنیم با دفتر مرجعتان تماس حاصل فرمایید.
مطابق قواعد فقهی اگر امکان تطهیر و خارج کردن خون نیست و ضروری است، خوردن به مقدار حاجت اشکال ندارد.
وفقکم الله لکل الخیر
با سلام و عرض خسته نباشید ۲ تا سوال داشتم
۱- اگر در هنگام غذا خوردن زبان گاز گرفته شود و خون آید، غذای داخل دهان نجس میشود؟ (در صورتی که میزان خون آنقدر نباشد که در دهان دیده شود اما جای گازگرفتگی قابل رویت باشد).
۲- اگر زبان گاز گرفته شود، لازم است غذا خوردن موفق شده و بررسی شود که خون آمده است یا نیاز نیست؟
بسیار متشکرم
سلام علیکم
اگر مطمئن باشید که خون آمده و به غذا خورده، نمی توانید لقمه خونی را بخورید، حرام است.
وفقکم الله لکل الخیر
سلام
خون شدن دندان یا لثه موقع مسواک زدن برای ادم روزه دار چی حکم دارد ?
ایا روزه اش باطل میشود یا خیر ?
سلام علیکم
مطابق نظر آیت الله خامنه ای:
خونی که از لثه بیرون میآید تا آن را فرو نبرده است روزه باطل نمیشود و چنانچه در آب دهان مستهلک شود (و از بین برود) محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و مبطل روزه نخواهد بود، و همچنین در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فرو بردن آن اشکال ندارد و به صحت روزه ضرر نخواهد زد.
توجه:
به صرف بیرون آمدن خون از دهان، روزه باطل نمیشود، ولی واجب است از رسیدن آن به حلق جلوگیری کند. رساله آموزشی.
وفقکم الله لکل الخیر
سلام،من هر روز صبح که از خواب بیدار میشوم دهانم پر از خون است،این خون از لای دندانم می اید.حال من با علم به این موضوع اگر صبح از خواب بیدار شوم و مزه خون را در حلقم احساس کنم روزه ام چه حکمی دترد!؟
سلام علیکم
اگر خون سهوی وارد حلق بشود، روزه صحیح است اما باید تا می توانید جلوگیری کنید که وارد شود. صرف وجود مزه خون سبب بطلان روزه نیست.
وفقکم الله لکل الخیر
با سلام
اگر خونی از حلق کسی بیایید و نداند ان خون از دماغش بود که به حلقش رفته یا از درون او حکمش چیست ایا روزه صحیح است یا باعث بطلان روزه میشود ؟
مقلد ایت الله محقق کابلی
سلام علیکم
اگر وارد فضای دهان شده باید دور بیندازد و نباید بخورد، حالا چه از درون آمده باشد چه خون دماغ شده باشد!… در هر دو صورت خون را باید بیرون بیندازد، اما اگر سهوا فرو رفت روزه باطل نمی شود.
وفقکم الله لکل الخیر
سلام
خون اگه از لب بیاد و قدرت بدیم و مزشم بفهمیم روزه رو باطل میکنه
سلام علیکم
اگر سهوی بوده اشکال ندارد!.
وفقکم الله لکل الخیر
سلام علیکم
اشکالی ندارد.
اگر خون بیاید اگر خون را خارج کنید، یا خون در آب دهان از بین برود دهان پاک است نیاز به شستن هم ندارد.
وفقکم الله لکل الخیر
با سلام.کسی دندان هایش کچ می باشد و هنگام غذا خوردن بیشتر اوقات از داخل دهان لب هایش را به طور غیر ارادی گاز گرفته و خون می آید.و همچنین به علت درآمد خیلی کم قادر به ارتودنسی (درمان) نمی باشد.اگر می شود راهنمایی و حکمش را بفرمایید.
سلام علیکم
اشکالی ندارد.
اگر خون بیاید اگر خون را خارج کنید، یا خون در آب دهان از بین برود دهان پاک است نیاز به شستن هم ندارد.
غذا اگر نجس شده باشد نمی توان خورد.
وفقکم الله لکل الخیر