حکم باطل کردن حج با ریا
حکم باطل کردن حج با ریا
حكم ابطال عمره و حج به وسيله ريا
316- اگر كسى عمره را به ريا يا غير آن، باطل كند، احتياط[1] واجب آن است كه حج افراد به جا آورد و پس از آن، عمره مفرده به جا آورد و در سال ديگر، حج را اعاده كند؛[2] و همچنين اگر حج را به نيت خالص به جا نياورد و به ريا و غير آن باطل كند، بايد سال ديگر عمره و حج را اعاده كند.
[1] ( 6). آية اللَّه فاضل: و جبران آن ممكن نشود و وقت نباشد.
آية اللَّه صافى، آية اللَّه گلپايگانى: به وظيفهاى كه بعداً براى باطل كننده عمره يا حج خواهد آمد عمل نمايد.
[2] ( 7). آية اللَّه بهجت: اگر وقت تنگ باشد و نتواند پيش از حج اعاده و يا جبران كند، حج او افراد مىشود و عمرهمفرده پس از حج بهجا مىآورد و احوط اعاده حج است در سال آينده.( مناسكشيخ، ص 16 و 56).
آيات عظام تبريزى، خويى، سيستانى: اگر عمره را باطل كند، در صورت امكان واجب است اعاده آن و اگر ممكن نبود حجش باطل مىشود و بايد سال ديگر عمره و حج را اعاده كند.
317- اگر كسى بعضى از اركان عمره يا حج را به ريا و غير آن، باطل كند و نتواند آن را جبران كند، در عمره، حكم بطلان عمره را دارد و در حج، حكم بطلان حج را، ولى اگر محل جبران باقى باشد و جبران كرد، عملش صحيح است، گرچه معصيتكار است.
منبع: سایت هدانا برگرفته از مناسك حج با حواشى و مطابق با فتاوای دوازده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: خامنه ای، سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، وحید خراسانی، بهجت،فاضل ، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
ویژه نامه احکام جامع سایت هدانا