ارث زن و فرزند در ازدواج موقت

ارث زن و فرزند در ازدواج موقت
فهرست این نوشتار:
ارث زن و فرزند در ازدواج موقت
ارث و عقد موقت
پرسش 204 . آيا در ازدواج موقت زن و شوهر از يكديگر ارث مى برند؟
همه مراجع: خير، از يكديگر ارث نمى برند.[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][1]
- [1]. توضيح المسائل مراجع، م 2425 ؛ وحيد، توضيح المسائل، م 2489 ؛ دفتر: بهجت و خامنه اى؛ نورى، توضيح المسائل، م 2421.(احكام ازدواج،پرسمان).
[حق همخوابی و ارث در ازدواج موقت]
مسأله 2425 زنی که صیغه شده حق همخوابی ندارد و از شوهر ارث نمیبرد و شوهر هم از او ارث نمیبرد (1).
این مسأله، در رساله آیت اللّه (بهجت) نیست
(1) (اراکی): مگر در صورتی که ارث بردن را شرط کنند.
(خوئی)، (تبریزی): مگر در صورتی که ارث بردن را شرط کرده باشند که در این صورت هر که شرط کرده ارث میبرد.
(سیستانی): و چنانچه ارث بردن را از یک طرف یا از هر دو طرف شرط کرده باشند صحت این شرط محل ّ اشکال است ولی مراعات احتیاط ترک نشود.
(زنجانی): مگر در صورتی که حق ّ همخوابی را شرط کرده باشند، و نیز اگر ارث بردن را شرط کرده باشند، هر کس ارث بردن وی شرط شده، ارث میبرد.
(مکارم): مسأله [همسر ازدواج موقّت] از شوهر ارث نمیبرد و شوهر هم از او ارث نمیبرد و حق ّ واجب همخوابی نیز ندارد.
- توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
حضرت آیت الله مکارم شیرازی
ارث همسر و فرزندان در ازدواج موقت
پرسش : اگر در ازدواج موقّت فرزندى متولّد شود از پدر و مادر و بستگان خود ارث مى برند؟
پاسخ : فرزندانى که از آن متولد مى شوند تمام حقوق فرزندى را دارند و از پدر و مادر و بستگان خود ارث مىبرند هر چند آن زن و شوهر از هم ارث نمى برند.
شرط عدم توارث در عقد دائم و توارث در عقد موقت
پرسش : آیا در عقد دائم می توان شرط کرد زوجه از زوج ارث نبرد یا در عقد موقت شرط ارث کند که زوج و زوجه از هم ارث ببرند؟
پاسخ : با شرط، تنها امور اعتباری تغییر می کند ولی امر تکوینی خارجی مانند خویشاوندی و زوجه شدن واحکام الهی مترتب بر آن را نمی توان تغییر داد. ولی می تواند در عقد دایم شرط کند مطالبه ارث نکند یا در زمان حیات چیزی بگیرد و در عوض شرط کندمطالبه ارث نکند. و در عقدموقت می تواند از ثلثبرای زوجه وصیت کند.استفتائات آیت الله مکارم شیرازی.
لينك كوتاه مطلب: https://hadana.ir/?p=27386
- تبدیل ازدواج موقت به دائم
- شرایط تمدید مدت صیغه موقت
- حداقل و حداكثر مدت در عقد موقت
- تفاوت نظر مرجع دختر و پسر در ازدواج موقت
- حکم نکاح معاطاتی
- مهریه صیغه موقت
نحوه خواندن صیغه ازدواج دائم (متن+ترجمه)
نحوه خواندن صیغه ازدواج موقت(متن+ترجمه)
کلید : ارث و عقد موقت ارث و عقد موقت ارث و عقد موقت ارث و عقد موقت ارث و عقد موقت ارث و عقد موقت ارث و عقد موقت ارث و عقد موقت ارث بچه صیغه نسب،ارث: ارث فرزند صیغه ای ارث زن و فرزند در ازدواج موقت ارث زن و فرزند در ازدواج موقت ارث زن و فرزند در ازدواج موقت ارث زن و فرزند در ازدواج موقت ارث زن و فرزند در ازدواج موقت ارث زن و فرزند در ازدواج موقت ارث زن و فرزند در ازدواج موقت [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]