اجبار در معاملات
اجبار در معاملات
اجبار در معاملات
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][اجبار در معامله]
مسأله 2085 اگر خریدار یا فروشنده را به معامله مجبور کنند چنانچه بعد از معامله راضی شود و بگوید (1) راضی هستم، معامله صحیح است (2) ولی احتیاط مستحب آن است که دوباره صیغه معامله را بخوانند.
(1) (خوئی)، (تبریزی)، (سیستانی): مثلًا بگوید..
(2) (اراکی): هر چند بعد از معامله راضی شود و بگوید راضی هستم، معامله صحیح نمیشود و باید دوباره صیغه معامله را بخوانند.
(بهجت): مسأله اگر ظالمی خریدار یا فروشنده را به معامله مجبور کند، چنانچه بعد از معامله راضی شود و بگوید راضی هستم، در صورتی معامله صحیح است که موقع خرید یا فروش قصد معامله کرده باشد. ولی اگر خود مالک شخصی را بر اجرای صیغه مجبور کند، بنا بر أظهر معامله صحیح است و احتیاج به رضایت بعدی ندارد.
- توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
لینک کوتاه مطلب: http://goo.gl/fYUDJd
کلید مجبور به معامله اجبار در خرید اجبار در فروشمعاملات اجبار در معاملات[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]