عمر طولانی حضرت خضر و مرگ
با توجه به آیه قرآن که می فرماید:« کلّ نَفسٍ ذائقةُ المَوت؛ هه انسانها طعم مرگ را می چشند » اشخاصی مانند حضرت خضر و حضرت عیسی (علیهما السلام) چگونه عمر جاودانه یافته اند؟

پاسخ :
در آيه «کُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ؛ (۱) هر انسانی طعم مرگ را میچشد!» خداوند متعال اين مطلب را به صورت قاعده کلي بيان ميکند ، یعنی بر اساس قاعده و قانون خداوند متعال تمام انسانها و تمام نفوس طعم مرگ را خواهند چشید.
بدین معنا که در اين آيه سنت و قضاي حتمي الهي بيان شده است؛ اينکه همه موجودات غير از پروردگار خواهند مرد و هيچکس زندگي جاودان در دنيا نخواهد داشت، حتي وقتي در آستانه قيامت در صور دميده ميشود و همه موجودات از دنيا ميروند، حضرت عزرائيل که جان همه را ميگرفت، جان او نیزگرفته می شود.
حضرت خضر(ع) هم که بر اساس روايات مثل حضرت عيسي(ع) زنده است، به طور هميشگي زنده نخواهد ماند و عمر طولاني او به خاطر برخي مصالح است و قبل از قيامت همه از جمله آن حضرت خواهند مُرد.(۲)
پی نوشت ها:
۱.سوره انبیاء،آیه ۳۵ .
۲. برگزیده تفسیر نمونه، ناصر مکارم شیرازی ، ج ۳ ، ص۱۶۸ ./شهر سوال