وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

آيا مستحاضه مي تواند به مسجد برود

0

آيا مستحاضه مي تواند به مسجد برود

فهرست این نوشتار:

در نوشتار قبل وظیفه استحاضه در اعمال مشروط به طهارت مطرح شد از اینجا کلیک کنید و در تکمیل نوشتار حاضر مطالعه نمایید.

مستحاضه و مسجد

پرسش 179 . آيا زن مستحاضه، اگر به وظايف استحاضه عمل كرده باشد، مى تواند داخل مسجد ـ به خصوص مسجدالحرام ـ شود؟

همه مراجع: بلى، مى تواند به اين گونه اماكن وارد شود و واجب نيست براى آنها غسل كند؛ هر چند اگر غسل كند، بهتر است

  • [1]. تعليقات على العروة، ج 1، الاستحاضه، م 18 ؛ توضيح المسائل مراجع، م 428 ؛ وحيد، توضيح المسائل، م 444 و بهجت، وسيلة النجاة، ج 1، م 305 ؛ صافى، هدايه العباد، ج 1، م 293 و دفتر: خامنه اى. احكام بانوان، پرسمان .

رساله توضیح المسائل احکام زنان

[ رفتن در مسجد و نزدیکی با شوهر در ایام استحاضه]

مسأله 428 رفتن در مسجد مکه و مدینه و توقف در سایر مساجد و خواندن سوره‌ای که سجده واجب دارد (1) برای زن مستحاضه اشکال ندارد ولی نزدیکی شوهر با او بنا بر احتیاط واجب (2) در صورتی حلال می‌شود که غسل کند اگر چه کارهای دیگری را که برای نماز واجب است، مثل وضو و عوض کردن پنبه و دستمال انجام نداده باشد (3).

این مسأله، در رساله آیت اللّه بهجت نیست

(1) (فاضل:) و نزدیکی با شوهر برای زن مستحاضه اشکال ندارد هر چند احتیاط مستحب در این است که برای این کارها غسلهای واجب خود را انجام داده باشد.

(2) [عبارت «بنا بر احتیاط واجب» در رساله آیت اللّه نوری نیست]

(3) (نوری:) و بنا بر احتیاط واجب زن مستحاضه متوسطه و کثیره تا هنگامی که بکلی پاک نشده‌اند؛ خط قرآن را مسح نکنند.

(اراکی:) مسأله اگر مستحاضه غسل‌های واجب خود را به جا آورد، چنانچه بین غسل و نماز فاصله نینداخته باشد رفتن به مسجد و توقف در آن و خواندن سوره‌ای که سجده واجب دارد و نزدیکی شوهر با او، حلال می‌شود ولی اگر بین غسل و نماز فاصله انداخته باشد، احتیاط واجب آن است که برای هر یک از این اعمال غسل جداگانه‌ای انجام دهد، و اگر غسلهای واجب خود را انجام ندهد، بنا بر احتیاط واجب نمی‌تواند اعمال ذکر شده را انجام دهد.

(گلپایگانی، صافی:) مسأله اگر مستحاضه غسل‌های واجب خود را به جا آورد، رفتن در مسجد و توقف در آن و خواندن سوره‌ای که سجده واجب دارد و نزدیکی شوهر با او حلال می‌شود؛ اگر چه کارهای دیگری را که برای نماز واجب است، مثل عوض کردن پنبه و دستمال انجام نداده باشد.

(خوئی:) مسأله مستحاضه ای که غسلهای واجب خود را به جا آورده رفتن او در مسجد و توقف در آن و خواندن آیه‌ای که سجده واجب دارد و نزدیکی شوهر با او حلال است، اگر چه کارهای دیگری را که برای نماز انجام می‌داد مثل عوض کردن پنبه و دستمال، انجام نداده باشد و بعید نیست که این کارها بدون غسل نیز جایز باشد اگر چه احتیاط در ترک است.

(سیستانی:) بلکه این کارها بدون غسل نیز جایز است بجز نزدیکی که بنا بر احتیاط واجب جایز نیست.

(تبریزی:) احتیاط مستحب..

(زنجانی:) مسأله بر مستحاضه قلیله و متوسطه رفتن در مساجد و خواندن آیه و سوره سجده و نزدیکی شوهر با وی جایز است و مستحاضه کثیره اگر غسلهای واجب خود را به جا آورد، رفتن در مسجد هر چند برای عبور نباشد و خواندن آیه یا سوره‌ای که سجده واجب دارد، و نزدیکی شوهر با او، حلال است؛ اگر چه کارهای دیگری را که برای نماز واجب است مثل: عوض کردن دستمال یا آب کشیدن آن، انجام نداده باشد.

(مکارم:) مسأله مستحاضه کثیره، هر گاه غسلهای روزانه خود را انجام دهد برای اعمال دیگر مانند طواف و نماز قضا و نماز آیات و نماز شب، غسل دیگری بر او واجب نیست تنها باید وضو بگیرد.

  • توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل،  اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.

طبق نظر آيت الله مكارم شيرازي
طبق نظر آيت الله مكارم شيرازي

سؤال ـ آیا زن مستحاضه مى‌تواند داخل مسجد الحرام یا مسجد النبى شود، و یا در بقیّه مساجد توقّف داشته باشد؟ ورود او به حرم ائمّه اطهار(ع) چه حکمى دارد؟
جواب : در صورتى که غسلهاى خود را انجام داده باشد ورود و توقّف در این مکانها براى او اشکالى ندارد.  > احکام بانوان (جدید) >  مسائل دیگر استحاضه. آيت الله مكارم شيرازي .


مطابق نظر آيت الله سيستاني
مطابق نظر آيت الله سيستاني

مسأله ۴۲۵ ـ مستحاضه قلیله یا متوسطه اگر بخواهد غیر از نماز کاری انجام دهد که شرط آن وضو داشتن است، مثلاً بخواهد جایی از بدن خود را به خط قرآن برساند، چنانچه بعد از تمام شدن نماز باشد ـ بنا بر احتیاط واجب ـ باید وضو بگیرد، و وضویی که برای نماز گرفته کافی نیست.

مسأله ۴۲۶ ـ مستحاضه ای که غسل‌های واجب خود را بجا آورده، رفتن او در مسجد و توقّف در آن، و خواندن آیه‌ای که سجده واجب دارد، و نزدیکی شوهر با او حلال است، اگرچه کارهای دیگری را که برای نماز انجام می‏داد مثل عوض کردن پنبه و دستمال، انجام نداده باشد. بلکه این کارها بدون غسل نیز جایز است.

مسأله ۴۲۷ ـ اگر زن در استحاضه کثیره یا متوسطه بخواهد پیش از وقت نماز آیه‌ای را که سجده واجب دارد بخواند، یا مسجد برود ـ بنا بر احتیاط مستحب ـ باید غسل نماید، و همچنین است اگر شوهرش بخواهد با او نزدیکی کند. رساله توضيح المسائل آيت الله سيستاني.

لينك كوتاه مطلب: https://hadana.ir/?p=22561

*- ضمنا شما می توانید از اینجا مشترک  خبرنامه سایت شوید و جدید ترین مطالب را دریافت کنید.

حتما بخوانيد

چه كارهايي بر زن مستحاضه حرام است

شك در خون استحاضه

شروع استحاضه چه زماني است

تفاوت خون حیض و استحاضه

نشانه هاي خون استحاضه چيست

 

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.