نجس بودن مکان نمازگزار
نجس بودن مکان نمازگزار
شرط چهارم :
آن که مکان نمازگزار اگر نجس است به طوری تر نباشد که رطوبت آن به بدن یا لباس او برسد (2) ولی جایی که پیشانی را بر آن می گذارد اگر نجس باشد در صورتی که خشک هم باشد نماز باطل است (3) و احتیاط مستحب آن است که مکان نمازگزار اصلًا نجس نباشد.
این مسأله، در رساله آیت اللّه مکارم نیست
(1) (اراکی، نوری:) شرط هفتم:.. (گلپایگانی، صافی:) شرط هشتم:..
(خوئی، تبریزی، سیستانی:) شرط پنجم:..
(زنجانی:) شرط ششم:.. (بهجت:) شرط دوم:..
(2) (بهجت:) مگر این که طوری تر باشد که اگر نجاست به بدن یا لباس سرایت کرد نماز را باطل نکند چنانکه خواهد آمد.. (سیستانی:) در صورتی که از نجاساتی باشد که مبطل نماز است..
(زنجانی:) و آن را به نحوی نجس کند که نتواند در آن نماز بخواند..
(3) (بهجت:) بقیه مسأله ذکر نشده.
(زنجانی:) بلی، چنانچه فقط قسمتی از مهر نمازگزار نجس باشد پس اگر نجاست آن به بدن نمازگزار سرایت نکند نماز اشکال ندارد..
(فاضل:) شرط چهارم: موجب نجاست لباس و بدن نمازگزار نشود. مکان نمازگزار اگر نجس است نباید به طوری تر باشد که رطوبت آن به بدن یا لباس او برسد مگر نجاستی باشد که در نماز معفوّ است ولی جایی که پیشانی را بر آن می گذارد اگر نجس باشد نماز باطل است هر چند نجاست آن مسری نباشد و اگر مقدار واجب در سجده پاک باشد کافی است و احتیاط مستحب آن است که مکان نمازگزار اصلًا نجس نباشد.
توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و محشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][س 378 اگر مکان نمازگزار پاک نباشد]
س 378: اگر مکان نمازگزار پاک نباشد ولی محل سجده پاک باشد، آیا نماز صحیح است؟
ج: اگر نجاست مکان نمازگزار به لباس یا بدن وی سرایت نکند و محل سجده هم پاک باشد، نماز در آن مکان اشکال ندارد. اجوبه الاستفتائات.
لینک کوتاه مطلب: http://goo.gl/NWOL39
*- ضمنا شما می توانید از اینجا مشترک خبرنامه سایت شوید و جدید ترین مطالب را دریافت کنید.
- نماز خواندن جلوتر از قبر امام و پیغمبر
- نماز در جایی که سقف آن کوتاه است
- حکم نماز در قطار و هواپيمای در حال حركت
- مکان نمازگزار باید بی حرکت باشد
- نماز در زمین های وسیع بدون اجازه صاحب آن
- نماز در هتل و مکان های عمومی
کلید: نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار نجس بودن مکان نمازگزار
[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]