حکم جوشاندن و سرخ کردن کشمش و خرماReviewed by مهدي يوسف وند on Sep 8Rating: 5.0

حکم جوشاندن و سرخ کردن کشمش و خرما

حکم جوشاندن و سرخ کردن کشمش و خرما

درنوشتار قبل حکم جوشاندن آب انگور مطرح شد از اینجا کلیک کنید و مطالعه کنید.

رساله توضیح المسائل معاملات

[خرما و مویز و کشمش و آب آنها اگر جوش بیایند]

مسأله 114 خرما و مویز و کشمش و آب آنها اگر جوش بیایند، پاک و خوردن آنها حلال است (1).

(1) (گلپایگانی، صافی:) اگر چه احتیاط غیر لازم آن است که از آنها اجتناب کنند.

(نوری، زنجانی:) اگر چه احتیاط مستحب آن است که از آنها اجتناب کنند.

(بهجت:) اگر خود به خود یا با پختن جوش بیایند، پاک بودن و خوردن آن محل ّ اشکال است.

(اراکی:) مسأله خرما و آب آن اگر جوش بیاید پاک و خوردن آن حلال است. و امّا کشمش و آب آن، حکم انگور و آب آن را دارد.

(مکارم:) مسأله هر گاه خرما و مویز و کشمش را در غذا بریزند و بجوشد خوردن آن اشکال ندارد.

توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل،  اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.


طبق نظر آيت الله مكارم شيرازي

حضرت آیت الله مکارم شیرازی

کشمش و خرماي جوشيده شده در غذا 

مساله 218ـ هرگاه مویز و کشمش را در غذا بریزند و بجوشد، به طوری که آب به داخل آن نفوذ کند و آب داخلش نیز بجوشد حرام می شود اما نجس نیست و می توان آنها را جدا کرد و غذا را خورد. ولی در حال سرخ کردن و دم کردن در برنج و امثال آن مانعی ندارد. و در مورد خرمان نیز اگر آب آن در غذا وارد شود و بجوشد و مستهلک شود مانعی ندارد. ولی اگر مقدار آن بقدری باشد که بجوشد ولی مستهلک نشود نمی توان آن را خورد.

رساله توضیح المسائل آیت الله مکارم شیرازی

نگهداری کشمش خیس کرده [شراب]

پرسش : اگرآب روی کشمش بریزیم و نگه داریم حرام است؟

پاسخ : در صورتی که مدت طولانی بماند که بوی مسکر پیدا کند حرام است.

تفاوت حکم کشمش بادکرده با شیرۀ رقیق شده [شراب]

پرسش : حلیت انگوری که آب درون آن جوشیده ، با ذهاب ثلثان و تبدیل به کشمش شدن ثابت می شود و می فرمایید کشمش پخته شده اگر باد کرده و آب درون آن بجوشد حرام می شود آیا این حرمت در شیره انگور بعد از ذهاب ثلثان و رقیق شدن و جوشیدن نیز ثابت است و اگر نیست منشأ اختلاف چیست؟

پاسخ : در شیره انگور بعد از رقیق شدن این حرمت نیست زیرا شیره بعد از رقیق شدن هیچ گاه احتمال مسکر شدن در آن نمی رود ولی آب انگور جوشیده را که ثلثان نشده اگر بگذارد احتمال مسکر شدن وجود دارد.

منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی.

حتما بخوانيد



کلید: حکم جوشاندن و سرخ کردن کشمش و خرما حکم جوشاندن و سرخ کردن کشمش و خرما حکم جوشاندن و سرخ کردن کشمش و خرما حکم جوشاندن و سرخ کردن کشمش و خرما حکم جوشاندن و سرخ کردن کشمش و خرما حکم جوشاندن و سرخ کردن کشمش و خرما حکم جوشاندن و سرخ کردن کشمش و خرما حکم جوشاندن و سرخ کردن کشمش و خرما آیا خرما و کشمش با جوشانیدن در غذا نجس می‌شوند  حکم جوشانیدن کشمش و خرما در غذا حکم پختن یا سرخ کردن کشمش  سرخ كردن كشمش حکم کشمش باد کرده طرز تفت دادن کشمش پلویی حکم پختن خرما تفت دادن

این مطلب را به دوستان خود معرفی کنید:
افسرانفیس نماکلوب