وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

جنابت زن

راه تشخيص منى و احتلام در زن چيست؟

0

جنابت زن

پرسش 139 . راه تشخيص منى و احتلام در زن چيست؟

همه مراجع (به جز بهجت، تبريزى و نورى): خروج ترشّحات زن، اگر در اوج شهوت  (اوج لذت جنسى) باشد، حكم به جنابت آن مى شود و لازم نيست با جستن بيرون  آيد و بدن سست شود و اگر بدون شهوت باشد، حكم به منى نمى شود؛ مگر آنكه  از راه ديگرى يقين كند منى است.

آية اللّه  بهجت: خروج ترشّحات زن، اگر همراه با شهوت (اوج لذت جنسى)  باشد و با جستن بيرون آيد، حكم به منى مى شود و اگر هيچ يك از دو علامت  و يا يكى از آنها را نداشت، حكم به منى نمى شود؛ مگر آنكه از راه ديگرى  يقين كند منى است.[2]

آيات عظام تبريزى و نورى: خروج ترشحات زن اگر همراه با شهوت خاصى  (اوج لذت جنسى) باشد و بدن پس از آن سست شود، حكم به منى مى شود  و اگر هيچ يك از دو نشانه يا يكى از آنها را نداشت، حكم به منى نمى شود؛  مگر آنكه از راه ديگرى يقين كند، منى است.[3]

  • [1]. توضيح المسائل مراجع، م 346؛ وحيد، توضيح المسائل، م 352 ؛ سيستانى، تعليقات على العروة، ج 1،  غسل الجنابة، الاول ؛ خامنه اى، اجوبه الاستفتائات، س 171؛ صافى، هدايه العباد، ج 1، م 175.
  • [2]. بهجت، توضيح المسائل مراجع، م 346.
  • [3]. تبريزى، استفتائات، س 248.(احكام روابط زن و شوهر، پرسمان).

مطابق نظر آيت الله خامنه ايمطابق نظر آيت الله خامنه اي

«استفتاء اختصاصی سایت هدانا از دفتر مقام معظم رهبری»

پرسش: به غیر از نزدیکی جنابت برای خانمها چه زمانی اتفاق می افتد؟

پاسخ: 

بطور کلى اگر زن به اوج لذّت جنسى برسد و در آن حال مايعى از او خارج شود جنابت محقق شده و غسل بر او واجب است ولى اگر شک کند که به اين مرحله رسيده يا نه و يا شک در خروج مايع داشته باشد، غسل واجب نيست.

منبع: استفتاء سایت هدانا از دفتر مقام معظم رهبری.


مطابق نظر آيت الله سيستاني

مطابق نظر آيت الله سيستاني

مسأله ۳۴۴ ـ به دو چیز انسان جنب می‌شود:
اوّل: جماع.
دوّم: بیرون آمدن منی، در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی شهوت، با اختیار باشد یا بی‌اختیار.

مسأله ۳۴۵ ـ اگر رطوبتی از مرد خارج شود و نداند منی است یا بول یا غیر اینها، چنانچه با شهوت و جستن بیرون آمده و بعد از بیرون آمدن آن بدن سست شده، آن رطوبت حکم منی را دارد، و اگر هیچ یک از این سه نشانه یا بعضی از اینها را نداشته باشد، حکم منی را ندارد. ولی در مریض لازم نیست آن رطوبت با جستن بیرون آمده باشد، و در موقع بیرون آمدن بدن سست شود، بلکه اگر با شهوت بیرون آید در حکم منی است.
و رطوبتی که زنان در موقع ملاعبه یا تصوّرات شهوت انگیز در خود موضع احساس می‌کنند و آن رطوبت به اندازه‌ای زیاد نیست که جاهای دیگر را آلوده کند، پاک است و غسل ندارد و وضو را نیز باطل نمی‌کند و امّا اگر زیاد باشد به حدّی که صدق (انزال) کند و لباس را آلوده نماید؛ در صورتی که همراه با رسیدن زن به اوج لذّت جنسی و ارضای کامل (ارگاسم) باشد، نجس و موجب جنابت است، بلکه اگر همراه با آن هم نباشد ـ بنا بر احتیاط لازم ـ نجس و موجب جنابت می‌باشد، و در مواردی که زن شک داشته باشد رطوبت به این حد از زیادی رسیده یا نه و یا شک در اصل خروج رطوبت داشته باشد، غسل واجب نیست و وضو و غسل هم باطل نمی‌شود.

منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی سیستانی.


آيت الله شبيري زنجانيآيت الله شبيري زنجاني

سوال
159 – معیار جنابت در زنها چیست؟
پاسخ
اگر مایعی در اوج لذت جنسى از وی خارج شود که علامت آن هم این است که غالبا بدن وی سست می شود جنب شده است. چنانکه با نزدیکی و جماع هم جنب می شود هر چند منی از مرد یازن خارج نشده باشد.

منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی شبیری زنجانی.

 

حتما بخوانيد

*- ويژه نامه احكام روابط زن و شوهر

  1. کارهایی که بر جنب مکروه است
  2. حكم نماز و روزه در حال جنابت
  3. وضو گرفتن بعد از غسل جنابت 
  4. غسل جنابت در زمان حيض
  5. احكام تشخيص مني در مردان و زنان
  6. چگونگي استبراء از بول و مني
نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.