وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

شک در باطل شدن وضو

0

شک در باطل شدن وضو

فهرست این نوشتار:

در نوشتار قبل احکام و اقسام شک در وضو مطرح شد، از اینجا کلیک کنید و حتما در تکمیل نوشتار حاضر مطالعه کنید .

رساله توضیح المسائل طهارت

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][ اگر شک کند که وضوی او باطل شده یا نه]

مسأله 300 اگر شک کند که وضوی او باطل شده یا نه، بنا می‌گذارد که وضوی او باقی است (1)، ولی اگر بعد از بول استبراء نکرده و وضو گرفته باشد و بعد از وضو رطوبتی از او بیرون آید که نداند بول است یا چیز دیگر، وضوی او باطل است.

(1) (مکارم:) بقیه مسأله ذکر نشده.

[کسی که شک دارد وضو گرفته یا نه]

مسأله 301 کسی که شک دارد وضو گرفته یا نه، باید وضو بگیرد.

[ کسی که می‌داند وضو گرفته و حَدَثی هم از او سر زده]

مسأله 302 کسی که می‌داند وضو گرفته و حَدَثی هم از او سر زده، مثلًا بول کرده، اگر نداند کدام جلوتر بوده (1)، چنانچه پیش از نماز است باید وضو بگیرد (2) و اگر در بین نماز است باید نماز را بشکند و وضو بگیرد (3) و اگر بعد از نماز است باید وضو بگیرد و باید نمازی را که خوانده دوباره بخواند (4).

(1) (مکارم:) باید وضو بگیرد. [پایان مسأله]

(2) (اراکی:) مگر آن که تاریخ وضو را بداند، که باید بنا بر وضو داشتن بگذارد..

(زنجانی:) و اگر در بین نماز شک کند نمی‌تواند به نماز خود اکتفا کند، بلکه باید وضو گرفته نماز خود را اعاده کند، و احتیاط مستحب آن است که نماز را رجاءً تمام کرده، سپس وضو گرفته، نماز را اعاده کند. و اگر بعد از نماز شک کند، نمازی که خوانده صحیح است در صورتی که احتمال بدهد در حال شروع به نماز ملتفت بوده است، ولی بنا بر احتیاط برای نمازهای بعد باید وضو بگیرد. و اگر تاریخ وضو معلوم باشد و تاریخ سر زدن حدث از او مجهول باشد، در همه صورتها نماز او صحیح است و حکم به وضو دار بودن او می‌شود؛ بنا بر این اگر مثلًا می‌داند که در هنگام ظهر وضو گرفته و نمی‌داند که آیا قبل از آن حدثی از او سر زده یا بعد از آن، نماز او صحیح است و می‌تواند تمام احکام وضو را بار کند.

(3) (اراکی:) مگر تاریخ وضو را بداند، و اگر نماز را خوانده است و تاریخ وضو را نمی‌داند باید وضو بگیرد و بنا بر احتیاط واجب نمازی را که خوانده دوباره بخواند.

(گلپایگانی، صافی:) احتیاط آن است که نماز را تمام کند و با وضوی دیگر اعاده کند..

(4) (خوئی، گلپایگانی، صافی، تبریزی، بهجت، سیستانی:) اگر بعد از نماز است، نمازی که خوانده صحیح است ((خوئی، تبریزی:) در صورتی که احتمال ِ التفات در حال شروع به نماز را بدهد) و برای نمازهای بعد باید وضو بگیرد.

(نوری:) بنا بر احتیاط واجب نمازی را که خوانده دوباره بخواند.

  • توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل،  اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.

لینک کوتاه مطلب:  http://goo.gl/9OXUqH

*- ضمنا شما می توانید از اینجا مشترک  خبرنامه سایت شوید و جدید ترین مطالب را دریافت کنید.

حتما بخوانيد

  1. آیا کاشت ناخن مانع غسل و وضو است
  2. حكم مانيکور ناخن‌ براي وضو و غسل
  3. حكم استفاده از لاك ناخن در وضو و غسل
  4. حکم اکستنشن مژه (کاشت مژه مصنوعی) چیست
  5. مداد چشم و ريمل در وضو
  6. حكم وضو و غسل با كرم پوست
  7. كاشت مو و استفاده از كلاه گيس در وضو
  8. حكم استفاده از واكس و روغن و ژل مو در وضو


کلید شک در خارج شدن باد معده شک در وضو خامنه ای شک در باطل شدن وضو مکارم شک در وضو بعد از نماز شک در باطل شدن وضو خامنه ای شک در باطل شدن وضو مکارم شیرازی باطل شدن وضو با باد معده شک در وضو مکارم شک در باطل شدن وضو شک در باطل شدن وضو شک در باطل شدن وضو شک در باطل شدن وضو شک در باطل شدن وضو شک در باطل شدن وضو [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.