وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

شرایط قطع ارتباط با فامیل چیست؟

0

شرایط قطع ارتباط با فامیل چیست؟

قطع رحم

پرسش ۵۰۹ . خویشاوندانى که قطع رحم با آنان جایز نیست، چه کسانى اند؟

همه مراجع: ارحام کسانى اند که در مراتب ارث واقع مى شوند ؛ مانند: پدر، مادر، برادر، خواهر و فرزندان آنان و نیز عمو، عمه، خاله، دایى و
فرزندان آنان.[1]

پرسش ۵۱۰ . اگر برادر یا سایر نزدیکان فرد به وظایف دینى (نماز، روزه، خمس و…) عمل نمى کنند و به تذکر هم گوش نمى دهند، آیا مى تواند رفت و آمد با آنان را قطع کند؟

همه مراجع (به جز امام): خیر، نمى تواند به این بهانه، صله رحم را ترک کند ؛ مگر آنکه قطع رابطه (به طور موقّت) باعث تأثیر و بیدارى او گردد. در این صورت از باب نهى از منکر لازم است.[2]

امام: خیر، بکوش با رفت و آمد او را ارشاد کند و از قطع رحم در هر حال اجتناب ورزد.[3]

[1]. دفتر: همه مراجع.

شاید این مطالب را هم بپسندید:

[2]. صافى، جامع الاحکام، ج ۲، س
۴۸۰ و ۴۸۱ ؛ فاضل، جامع المسائل، ج ۱، س ۹۴۰ و ۹۴۱ ؛ خامنه اى، اجوبة الاستفتاءات، س ۱۰۵۷ ؛ مکارم، استفتاءات، ج ۱، س ۱۱۵۶ ؛ نورى، استفتاءات، ج ۱، س ۱۰۶۴ ؛ دفتر: وحید، تبریزى، بهجت و سیستانى.

[3]. امام، استفتاءات، ج ۱، امر به معروف، س ۱۳ و ۱۷ و ۲۲.

پرسمان

 


 

  پدر من به خاطر اینکه فکر می کند اعضای فامیل مثل عمو و دایی وخاله و… به او احترام نمی گذارند با آن ها قطع ارتباط کرده در صورتی که این طور نیست. ایا این کار پدرم صحیح است؟ وظیفه ی من و مادرم چیست؟

۱- منظورتان از فاميل دور چيست ؟ قطع ارتباط با ارحام جايز نيست . منظور از ارحام عبارتند از : پدر و مادر و پدر بزرگ ها و مادر بزرگ ها ، برادر ان و خواهران و فرزندان شان ، عمو و عمه و دايي و خاله و فرزندان شان . دايي و خاله شما ارحام شما و مادرتان است، اما از ارحام پدر تان نيست، چنان که عمو و عمه از ارحام شما و پدر است، ولي از ارحام مادرتان نيست . صله رحم بر هر فرد مکلفي لازم است و قطع آن جايز نيست . کار پدرتان درست نيست . احترام نکردن آن ها دليل بر قطع رابطه نمي شود.
البته در صله رحم لازم نيست رفت وآمد خانوادگي انجام شود بلکه به وسيله تلفن يا ديدار در بيرون از خانه و با احوال پرسي هم مي توان صله رحم نمود .

۲- پاسخ ديني قطع رحم ، صله رحم است ، نه قطع رحم . اگر آن ها قطع رحم کردند يا تمايل به ارتباط ندارند ، قطع رحم نکنيد مگر آن که ارتباط با آن ها مفسده اي به دنبال داشته باشد .

۳- اگر پدرتان به برقراري ارتباط شما موافق است اين کار را انجام دهيد و اگر موافق نيست از آن جا که صله رحم نبايد باعث اذيت شدن پدر يا مادر گردد، مي توانيد به صورت مخفيانه ، بدون آن که پدر تان بفهمد و ناراحت شود ، صله رحم را از طريق تلفن ، نامه يا ديدار در بيرون از خانه در سالي چند بار انجام دهيد .

سوال سیتی

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.