وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

زمان دقيق ترك عبادت براي خانم حائض

0

زمان دقيق ترك عبادت براي خانم حائض

1-در نوشتار قبل ندیدن علایم حیض و زمان شروع عبادت مطرح شد از اینجا کلیک کنید و مطالعه نمایید.

2-در نوشتار قبل ديدن خون و يقين به استمرار تا سه روز مطرح شد از اینجا کلیک کنید و مطالعه نمایید.

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

زمان ترك عبادات

پرسش 99 . آيا زن به محض ديدن خون بايد عبادات را ترك كند، يا بايد تا مدت سه روز صبر كند؟

آيات عظام امام، بهجت، خامنه اى، سيستانى، فاضل و نورى: حكم بين اقسام حائض فرق مى كند. اگر از زنانى است كه عادت «وقتيه» يا «وقتيه و عدديه» دارد، بايد به محض مشاهده خون در ايام عادت يا كمى جلو يا عقب تر، عبادت را ترك كند و اگر زن مضطربه، مبتدئه، ناسيه و يا زنى است كه تنها عادت عدديه دارد، چنانچه خون، نشانه هاى حيض را داشته باشد، بايد عبادت را ترك كند؛ ولى اگر نشانه هاى حيض را نداشته باشد، بنابر احتياط واجب بايد تا سه روز محرمات حائض را ترك كند و كارهاى استحاضه را به جا آورد و اگر پيش از سه روز پاك نشد، بايد آن را حيض قرار دهد.

 آيه اللّه  تبريزى: حكم بين اقسام حائض فرق مى كند. اگر از زنانى است كه عادت «وقتيه» يا «وقتيه و عدديه» دارد، بايد به محض مشاهده خون در ايام عادت يا كمى جلو يا عقب تر، عبادت را ترك كند. اگر زن مضطربه، مبتدئه، ناسيه و يا زنى است كه تنها عادت عدديه دارد، چنانچه خون، نشانه هاى حيض را داشته باشد، بايد عبادت را ترك كند؛ ولى اگر نشانه هاى حيض را نداشته باشد (بنابر احتياط واجب بايد در غير زن مبتدئه و مضطربه تا سه روز محرمات حائض را ترك كند و كارهاى استحاضه را به جا آورد و اگر پيش از سه روز پاك نشد، بايد آن را حيض قرار دهد) و در مورد زن مبتدئه و مضطربه اگر تا سه روز ادامه پيدا كند و پيش از ده روز خون قطع شود، بايد محرمات حائض را ترك كند و كارهاى استحاضه را به جا آورد.[2]

آيه اللّه  صافى: حكم بين اقسام حائض فرق مى كند. اگر از زنانى است كه عادت «وقتيه» يا «وقتيه و عدديه» دارد، بايد به محض مشاهده خون در ايام عادت يا كمى جلوتر، عبادت را ترك كند؛ ولى اگر يك يا چند روز از عادت عقب تر شود و نشانه هاى حيض را نيز نداشته باشد، بنابر احتياط واجب، بايد محرمات حائض را ترك كند و كارهاى استحاضه را به جا آورد. اگر زن مضطربه، مبتدئه، ناسيه و يا زنى است كه عادت عدديه دارد، چنانچه خون، نشانه هاى حيض را داشته باشد، بايد عبادت را ترك كند، ولى اگر نشانه هاى حيض را نداشته باشد، بنابر احتياط واجب، محرمات حائض را ترك كند و كارهاى استحاضه را به جا آورد؛ هر چند  خون تا ده روز هم ادامه يابد.[3]

آيات عظام مكارم و وحيد: حكم بين اقسام حائض فرق مى كند. اگر از زنانى است كه عادت «وقتيه» يا «وقتيه و عدديه» دارد، بايد به محض مشاهده خون در ايام عادت يا كمى جلو يا عقب تر، عبادت را ترك كند. اگر زن مضطربه، مبتدئه، ناسيه و يا زنى است كه عادت عدديه دارد، چنانچه خون، نشانه هاى حيض را داشته باشد، بايد عبادت را ترك كند؛ ولى اگر نشانه هاى حيض را نداشته باشد، بايد كارهاى استحاضه را به جا آورد؛ هر چند خون تا ده روز هم ادامه يابد.[4]

 تبصره 1 . بر اساس حكم ياد شده، اگر زن به محض مشاهده خون، عبادت را ترك كند. چنانچه بعد بفهمد حيض نبوده است (مثلاً پيش از سه روز پاك شود)، بايد عبادت هايى را كه به جا نياورده، قضا كند.

 تبصره 2 . منظور از جلو و عقب افتادن عادت، اين است كه شروع خون يك يا دو يا چند روز جلو يا عقب تر از ايام عادت تحقق پيدا كرده است؛ به طورى كه عرفاً در بين زنان گفته مى شود عادتش كمى جلو يا عقب افتاده است و منظور اين نيست كه تمامى روزهايى كه خون مشاهده مى كند، قبل از ايام عادت يا بعد از آن است.

  • [1]. امام، سيستانى، فاضل، التعليقه على العروة الوثقى، ج 1، احكام الحيض، م 15؛ نورى، التعليقه على العروةالوثقى، ج 1، احكام الحيض، م 15 و توضيح المسائل مراجع، م 500؛ بهجت، وسيلة النجاة، ج 1، م 251 و دفتر: خامنه اى.
  • [2]. منهاج الصالحين، ج 1، م 215 و 216.
  • [3]. هداية العباد، ج 1، اقسام الحائض، م 232 و توضيح المسائل مراجع، م 500.
  • [4]. مكارم، التعليقه على العروة الوثقى، ج 1، احكام الحيض، م 15 و توضيح المسائل مراجع، م 500 و وحيد، منهاج الصالحين، ج 1، م 215 و 216.احكام بانوان،پرسمان.

طبق نظر آيت الله مكارم شيرازي
طبق نظر آيت الله مكارم شيرازي

خون دیدن خانمی که از قرض استفاده نموده است

پرسش :خانمى براى آن که بتواند اعمال حج را انجام دهد، از قرص استفاده کرده است. لیکن در ایّام عادت یا خارج از آن ایّام خون دیده، و نمى داند که جریان خون تا سه روز ادامه پیدا مى کند یا نه؟ یا احتمال مى دهد که تا سه روز ادامه پیدا نکند، در فرض داشتن صفات یا نداشتن صفات حیض، تکلیف او چیست؟
پاسخ :در فرض مساله به محض مشاهده خون احکام حایض را رعایت مى کند، ولى چنانچه تا سه روز ادامه پیدا نکند، حیض نیست و باید نماز آن چند روز را قضا کند. استفتائات آيت الله مكارم شيرازي.

لينك كوتاه مطلب: https://hadana.ir/?p=22193

*- ضمنا شما می توانید از اینجا مشترک  خبرنامه سایت شوید و جدید ترین مطالب را دریافت کنید. حتما بخوانيد

* ویژه نامه احکام بانوان

ديدن خون و يقين به استمرار تا سه روز

زن حائض چه کارهایی را باید ترک کند

آيا زن حائض مي تواند نماز ميت بخواند

وظيفه زني كه از خون حيض پاك شده

غسل كردن با احتمال وجود خون در واژن

احتمال گذشت عادت بيش از ده روز

اطمينان از ديدن خون پس از پاك شدن

با چه غسل هايى مى توان نماز خواند

آيا تمام موها را بايد در غسل شست

غسل حيض قبل از وقت نماز 

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.