وبگاه پاسخگویی به سوالات دینی هدانا

بسیج دانشجویی

0

بسیج دانشجویی

هدف از تشکیل بسیج دانشجویی در دانشگاه‌های کشور چیست؟

 

نکته:

 

بسیج دانشجویی از جمله تشکل‌های دانشجویی اسلامی است که با فرمان حضرت امام خمینی(ره) در دوم آذرماه 1367 با هدف پاسداری از اصول انقلاب و اسلام، دعوت به اتحاد و یگانگی حوزه و دانشگاه، ایجاد حکومت بزرگ اسلامی و فتح جهان توسط اسلام تشکیل شد.

 

امام در این باره فرمودند:

 

«امروز یکی از ضروری‌ترین تشکل‌ها، بسیج دانشجو و طلبه است. طلاب علوم دینی و دانشجویان دانشگاه‌ها باید با تمام توان خود در مراکزشان از انقلاب و اسلام دفاع کنند و فرزندان بسیجی‌ام در این دو مرکز، پاسدار اصول تغییرناپذیر «نه شرقی و نه غربی» باشند. امروز دانشگاه و حوزه از هر محلی بیشتر به اتحاد و یگانگی احتیاج دارند. فرزندان انقلاب به هیچ وجه نگذارند ایادی امریکا و شوروی در آن دو محل حساس نفوذ کنند. تنها با بسیج است که این مهم انجام می‌پذیرد. مسائل اعتقادی بسیجیان به عهده این دو پایگاه علمی است. حوزه علمیه و دانشگاه باید چهارچوب‌های اصیل اسلام
ناب محمدی را در اختیار تمامی اعضای بسیج قرار دهند. باید بسیجیان جهان اسلام در فکر ایجاد حکومت بزرگ اسلامی باشند و این شدنی است، چرا که بسیج تنها منحصر به ایران اسلامی نیست، باید هسته‌های مقاومت را در تمامی جهان به وجود آورد و در مقابل شرق و غرب ایستاد».[129]

پس از اعلام این طرح از سوی امام راحل، شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح نحوه تأسیس بسیج دانشجویی را تصویب کرد. لذا مرکز بسیج دانشجویی تهران پس از تصویب در سیزدهم دیماه 1369 مسئولیت تشکیل دفاتر بسیج در دانشگاه‌ها را عهده دار شد.

 

مقام معظم رهبری الزامات و بایسته‌های این تشکل را چنین برشمردند:

 

فکر و تحلیل و روشن‌بینی، تفکر، اندیشه‌پردازی و کارِ تئوریک در زمینه‌ مسائل اسلام، در زمینه‌ مسائل انقلاب، در زمینه‌ مسائل بین‌المللی و در زمینه‌ مسائل جاری؛ به طوری که دانشجوی بسیجی، در هر جمع دانشجویی، ذهن روشن‌تر، زبان گویاتر و ابتکار بیشتری داشته باشد.

 

1)جهاد علمی

 

2)مسئله‌ اخلاق و معنویت

 

مجموعه‌ اندیشه‌ورز است:

 

یک مجموعه‌ فکری درست کنید – همان اتاق فکر در مراکز – این‌ها بنشینند فکر کنند، فکرهای عالی بکنند. از افراد مطمئن، خاطرجمع و خوش‌فکر استفاده کنید.

 

3)گزینش افراد باصلاحیت

 

4)تحرک زیاد پرهیز از تنبلی.[130]

 

نکته:

 

بسیج دانشجویی فراگیر ترین جبهه تشکلی نیروهای ارزشی در دانشگاه ها در مقاطع مختلف دو دهه اخیر توانسته متناسب با تحولات کشور و دانشگاه نقش ویژه خود را ایفا کند.

 

نکته:

 

در سال های موسوم به دوم خرداد که جریان های افراطی در دانشگاه ها فعال شده و با طرح مواضع تجدیدنظرطلبانه به دنبال ایجاد جبهه ای از ضد انقلاب در دانشگاه بودند، بسیج دانشجویی با اقدامات گسترده خود نقش بسزایی در مقابله با این اقدامات داشت. ترویج اندیشه های سکولار، انتشار نشریات موهن و توهین به مقدسات، تبدیل دانشگاه به کانون اغتشاش علیه امنیت کشور و نهایتاً تلاش برای براندازی نظام از طریق مسائلی همچون رفراندوم بخشی از اقدامات جریانات افراطی تجدیدنظرطلب بود که بسیج دانشجویی در مقابله با این اقدامات به وظیفه انقلابی خود عمل نمود.

 

نکته:

 

همچنین در این سال ها با هدف مقابله با ترویج اندیشه های تجدیدنظرطلبانه و غیرارزشی، بسیج دانشجویی به اقدامات تبلیغی و ترویجی با رویکرد ترویج مبانی ارزشی و انقلابی همچون برنامه های بصیرتی سیاسی، برگزاری هیئت های مذهبی و برنامه های مناسبتی دینی، برگزاری اردوهای راهیان نور و یادواره های شهدا و دوره های آموزشی معرفتی همچون طرح ولایت نموده است که این اقدامات تاکنون ادامه داشته است. در سال های بعد اقداماتی همچون برگزاری اردوهای جهادی جهت محرومیت سازی و کمک به کارآمدی نظام از اقدامات برجسته بسیج دانشجویی در سطح ملی بوده است.

 

[129]. صحیفه امام، ج21، ص 195.
[130]. بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامى  در دیدار هزاران نفر از اعضاى بسیج دانشجویى دانشگاه هاى سراسر کشور، 31/2/ 1386.
منبع: هدانا برگرفته از پرسش ها و پاسخ ها «جریان شناسی سیاسی» .

حتما بخوانيد

ویژه نامه سیاست

 

نظر مخاطبان درباره این مطلب:

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط سایت هدانا منتشر خواهد شد.

با توجه به حجم سوالات، به سوالات تکراری پاسخ داده نمی شود لطفا در سایت «سرچ» کنید.